Bylinky

 

Byliny jsou překrásně vonící rostliny, z nichž se využívají především nadzemní části a to zejména listy. Většina z nich má léčivé účinky, některé působí proti nadýmání a plynatosti, jiné zase napomáhají trávení nebo podporují chuť k jídlu, další snižují krevní tlak nebo hladinu cholesterolu, všechny však dodávají pokrmům specifickou chuť a tu pravou vůni.

 

Každá kuchyně upřednostňuje jiné aroma a tudíž jiné bylinky, a to podle svých krajových zvyklostí, kulinářských návyků a klimatických podmínek. Například ve Francii se neobejdou kuchaři bez provensálských bylinek, tymiánu a česneku, italská kuchyně upřednostňuje oregáno, bazalku a rozmarýn. Řekové používají dobromysl a v Rusku kopr. Mátou a šalvějí dochucují pokrmy v Anglii, saturejkou v Německu. Česká kuchyně voní po majoránce, petrželi, libečku a česneku... Bez bylinek se neobejde prostě žádná kuchyně. Důležité je vědět, že sušené bylinky jsou mnohem vydatnější než čerstvé, proto je používáme obezřetněji a v menším množství.

 

Bylinkám mnohdy přisuzujeme i nadpřirozené schopnosti! Některé nás chrání před zlými silami, jiné před bouřkou, další přinášejí štěstí nebo plodnost... Všechny bylinky však napomáhají našemu zdraví, pokud je konzumujeme v rozumné míře.



Seřadit podle:

Bazalka 50g

Bazalka 50g
V kuchyni nepostradatelná bylinka s pronikavou vůní do polévek, omáček, pizzy
64 Kč
Naše cena: 44 Kč

Bylink. máslo delikates 50g

Bylink. máslo delikates 50g
Nepálivá kořenící směs do polévek, omáček, zeleninových salátů i pomazánek
47 Kč
Naše cena: 39 Kč

Bylinkové máslo 100g

Bylinkové máslo 100g
Bylinková kořenící směs do polévek i omáček, na přípravu bylinkového másla k minutkám
62 Kč
Naše cena: 54 Kč

Estragon 25g

Estragon 25g
Bylinka pocházející z francouzské kuchyně k dochucení polévek a omáček
79 Kč
Naše cena: 69 Kč

Kopr 20g

Kopr 20g
Bylinka vhodná k dochucení mléčných omáček, polévek, ryb a pomazánek
32 Kč
Naše cena: 25 Kč

Krakonošova zahrádka 50g

Krakonošova zahrádka 50g
Nepálivá kořenící směs bylinek k dochucení polévek, omáček a pomazánek
44 Kč
Naše cena: 35 Kč

Libeček 50g

Libeček 50g
Velmi aromatická bylinka, proto ji přidáváme do pokrmu opatrně
46 Kč
Naše cena: 39 Kč

Majoránka 50g

Majoránka 50g
V naší kuchyni nejpoužívanější zelené koření, bez něhož se neobejde příprava guláše ani luštěnin
35 Kč
Naše cena: 20 Kč

Medvědí česnek 25g

Medvědí česnek 25g
Krásně vonící bylinka vhodná do polévek, omáček, těstovinových jídel
35 Kč
Naše cena: 29 Kč

Oregáno 50g

Oregáno 50g
Zelené koření nepostradatelné v italské a řecké kuchyni
42 Kč
Naše cena: 35 Kč

Oregáno mleté 50g

Oregáno mleté 50g
Zelené koření pro typicky lahodnou chuť pizzy, luštěnin a karbanátků
43 Kč
Naše cena: 35 Kč

Petržel sušená 50g

Petržel sušená 50g
Tradiční české zelené koření oblíbené pro svou svěží chuť i vůni
34 Kč
Naše cena: 29 Kč

Provensálské koření 100g

Provensálské koření 100g
Směs jihofrancouzských bylinek, která je vynikající na dochucení paštik, dresinků, majonéz
49 Kč
Naše cena: 39 Kč

Rozmarýn 50g

Rozmarýn 50g
Středomořské zelené koření s kafrovou vůní a jemnou pryskyřičnou chutí
52 Kč
Naše cena: 45 Kč

Rozmarýn mletý 50g

Rozmarýn mletý 50g
Středomořská bylinka s kafrovou vůní a jemnou pryskyřičnou chutí
52 Kč
Naše cena: 45 Kč

Šalvěj 50g

Šalvěj 50g
Zelené koření ze severního Středomoří do nádivek, paštik, pomazánek či klobásek
52 Kč
Naše cena: 39 Kč

Saturejka drcená 50g

Saturejka drcená 50g
Středomořské zelené koření pro dochucení luštěnin, zejména čočky a bílých fazolí
49 Kč
Naše cena: 29 Kč

Tymián 50g

Tymián 50g
Zelené koření původem ze starého Řecka do polévek, omáček a rybích pokrmů
50 Kč
Naše cena: 35 Kč

Tymián mletý 50g

Tymián mletý 50g
Bylinka oblíbená ve francouzské kuchyni k dochucení luštěnin, omáček a polévek
38 Kč
Naše cena: 35 Kč

  • «« Začátek
  • « Předchozí
  • 1
  • Následující »
  • Konec »»
Výsledky 1 - 19 z 19

 
 
 

Doporučené recepty

Tvarohový dort s citronem 

 

 

Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme ho chvíli odležet v ledničce (asi 1/2 hodiny). Mezitím si připravíme náplň: pořádně omyjeme citron, kůru nastrouháme...

Celý recept

 

Celerová pomazánka 

 

 

Všechny suroviny nastrouháme na jemno a smícháme s majonézou, osolíme, opepříme ...

Celý  recept

 

Mexické kuličky

 

 

V míse smícháme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, chilli a kmín, osolíme a opepříme ...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept

 
Kávovary a espresa | koření