Bylinky

 

Byliny jsou překrásně vonící rostliny, z nichž se využívají především nadzemní části a to zejména listy. Většina z nich má léčivé účinky, některé působí proti nadýmání a plynatosti, jiné zase napomáhají trávení nebo podporují chuť k jídlu, další snižují krevní tlak nebo hladinu cholesterolu, všechny však dodávají pokrmům specifickou chuť a tu pravou vůni.

 

Každá kuchyně upřednostňuje jiné aroma a tudíž jiné bylinky, a to podle svých krajových zvyklostí, kulinářských návyků a klimatických podmínek. Například ve Francii se neobejdou kuchaři bez provensálských bylinek, tymiánu a česneku, italská kuchyně upřednostňuje oregáno, bazalku a rozmarýn. Řekové používají dobromysl a v Rusku kopr. Mátou a šalvějí dochucují pokrmy v Anglii, saturejkou v Německu. Česká kuchyně voní po majoránce, petrželi, libečku a česneku... Bez bylinek se neobejde prostě žádná kuchyně. Důležité je vědět, že sušené bylinky jsou mnohem vydatnější než čerstvé, proto je používáme obezřetněji a v menším množství.

 

Bylinkám mnohdy přisuzujeme i nadpřirozené schopnosti! Některé nás chrání před zlými silami, jiné před bouřkou, další přinášejí štěstí nebo plodnost... Všechny bylinky však napomáhají našemu zdraví, pokud je konzumujeme v rozumné míře.



Seřadit podle:

Petržel sušená 25g

Petržel sušená 25g
Tradiční české zelené koření oblíbené pro svou svěží chuť i vůni
23 Kč
Naše cena: 19 Kč

Petržel sušená 50g

Petržel sušená 50g
Tradiční české zelené koření oblíbené pro svou svěží chuť i vůni
34 Kč
Naše cena: 29 Kč

Provensál Azur 30g

Provensál Azur 30g
Směs jihofrancouzských bylinek bez glutamanu a bez soli
45 Kč
Naše cena: 39 Kč

Provensálské koření 100g

Provensálské koření 100g
Směs jihofrancouzských bylinek, která je vynikající na dochucení paštik, dresinků, majonéz
49 Kč
Naše cena: 39 Kč

Provensálské koření 50g

Provensálské koření 50g
Směs jihofrancouzských bylinek, která je vynikající na dochucení paštik, dresinků, majonéz
29 Kč
Naše cena: 25 Kč

Řecké bylinky 50g

Řecké bylinky 50g
Nepálivá kořenící směs bez glutamanu a bez soli pocházející z řecké kuchyně
45 Kč
Naše cena: 39 Kč

Rozmarýn 25g

Rozmarýn 25g
Středomořské zelené koření s kafrovou vůní a jemnou pryskyřičnou chutí
29 Kč
Naše cena: 25 Kč

Rozmarýn 50g

Rozmarýn 50g
Středomořské zelené koření s kafrovou vůní a jemnou pryskyřičnou chutí
52 Kč
Naše cena: 45 Kč

Rozmarýn mletý 25g

Rozmarýn mletý 25g
Středomořská bylinka s kafrovou vůní a jemnou pryskyřičnou chutí
29 Kč
Naše cena: 25 Kč

Rozmarýn mletý 50g

Rozmarýn mletý 50g
Středomořská bylinka s kafrovou vůní a jemnou pryskyřičnou chutí
52 Kč
Naše cena: 45 Kč

Šalvěj 25g

Šalvěj 25g
Zelené koření ze severního Středomoří do nádivek, paštik, pomazánek či klobásek
26 Kč
Naše cena: 23 Kč

Šalvěj 50g

Šalvěj 50g
Zelené koření ze severního Středomoří do nádivek, paštik, pomazánek či klobásek
52 Kč
Naše cena: 39 Kč

Saturejka drcená 25g

Saturejka drcená 25g
Středomořské zelené koření pro dochucení luštěnin, zejména čočky a bílých fazolí
22 Kč
Naše cena: 19 Kč

Saturejka drcená 50g

Saturejka drcená 50g
Středomořské zelené koření pro dochucení luštěnin, zejména čočky a bílých fazolí
49 Kč
Naše cena: 29 Kč

Tymián 25g

Tymián 25g
Zelené koření původem ze starého Řecka do polévek, omáček a rybích pokrmů
22 Kč
Naše cena: 19 Kč

Tymián 50g

Tymián 50g
Zelené koření původem ze starého Řecka do polévek, omáček a rybích pokrmů
50 Kč
Naše cena: 35 Kč

Tymián mletý 50g

Tymián mletý 50g
Bylinka oblíbená ve francouzské kuchyni k dochucení luštěnin, omáček a polévek
38 Kč
Naše cena: 35 Kč

Výsledky 21 - 37 z 37

 
 
 

Doporučené recepty

Cheesecake 

 

 

Sušenky rozdrtíme (nejlépe v mikroténovém sáčku) a ručně smícháme se změklým máslem...

Celý recept

 

Pomazánka nejen pro chlapy 

 

 

Tvarůžky nastrouháme a smícháme s drobně nakrájenou cibulí, paprikou, kmínem a pomazánkovým máslem ...

Celý  recept

 

Námořnická pochoutka 

 

 

Maso nakrájíme na kostky a smícháme je se škrobem, vejcem, solí, špetkou cukru, chilli...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept