Majoránka 50g

Kód zboží: 0017
Běžná cena:
35 Kč
Naše cena: 20 Kč







Informace o produktu:


 

Koření Majoránka pochází z oblasti Středomoří, u nás v Čechách je nejpoužívanějším zeleným kořením, podobným koření oregáno

 

Použití v kuchyni:

Majoránka se užívá zejména k dochucení polévek, omáček, luštěninových pokrmů, masa, salámů a uzenin.

 

Léčivé účinky:

Z majoránky lze uvařit čaj, který pomáhá při poruchách zažívání, odstraňuje křeče, bolesti hlavy a únavu, působí na zklidnění.

 

Náš tip:

Koření majoránka nesmí chybět u žádné české zabíjačky!

 

 --------------------------------------------------------------------

 

Recept: Sekaná na smetaně

 

Použité suroviny:

500 g mletého masa, 2 cibule, 2 vejce, pepř, sůl, mletá paprika, majoránka, 200 g kořenové zeleniny, kelímek zakysané smetany, lžíce hladké mouky, 2 rohlíky, olej

 

Postup:

Do mísy vložíme maso, namočené a vymačkané rohlíky, vejce, sůl, pepř, majoránku, mletou papriku a nakrájenou cibuli a řádně smícháme. Je-li třeba, zahustíme trochou strouhanky, ze sekané vytvoříme šišku. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu do červena, přendáme do zapékací misky, na to uložíme šišku sekané, podlijeme vodou a pečeme v troubě asi 45 minut. Upečenou sekanou vyjmeme, šťávu se zeleninou přivedeme znovu k varu (předtím můžeme propasírovat), zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme. Jako příloha je vynikající rýže, těstoviny, knedlík.  



 
 
 

Doporučené recepty

Cheesecake 

 

 

Sušenky rozdrtíme (nejlépe v mikroténovém sáčku) a ručně smícháme se změklým máslem...

Celý recept

 

Pomazánka nejen pro chlapy 

 

 

Tvarůžky nastrouháme a smícháme s drobně nakrájenou cibulí, paprikou, kmínem a pomazánkovým máslem ...

Celý  recept

 

Námořnická pochoutka 

 

 

Maso nakrájíme na kostky a smícháme je se škrobem, vejcem, solí, špetkou cukru, chilli...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept