Rozmarýn 50g

Kód zboží: 0029
Běžná cena:
52 Kč
Naše cena: 45 Kč







Informace o produktu:


 

Rozmarýn je zelené koření s kafrovou vůni a jemnou pryskyřičnou chutí

 

Použití v kuchyni:

Rozmarýn je vhodný zejména ke kořenění vepřového, skopového a drůbežího masa (zejména připravuje-li se na víně, s olivami, olejem a česnekem), ke kořenění ryb a mořských plodů, uzenin, zvěřiny, polévek, omáček, bramborových jídel a na pizzu.

 

Léčivé účinky:

Rozmarýn léčí  poruchy trávení, nechutenství, křeče.

 

Pozor!

Ve větším množství může být koření rozmarýnu nebezpečné, proto přidávejte obezřetně (do jídla pro čtyři osoby postačí přidat lžičku rozmarýnu)!

 

 

Recept: Kuře na rozmarýnu

 

Použité suroviny:

4 kuřecí stehna, 2 cibule, 700 g brambor, bobkový list, hřebíček, rozmarýn, 2 rajčata, mletý pepř, sůl, 1 sklenka bílého vína, olej

 

Postup:

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a nahrneme ji na stranu, dále na tomto oleji krátce osmahneme stehna z obou stran. Brambory nakrájíme na kousky a přidáme ke kuřeti, osolíme, vlijeme víno, hřebíček, rozmarýn, bobkový list a pepř, dusíme pod poklicí v troubě, občas promícháme. Až jsou stehna poloměkká, přidáme spařená, na kousky nakrájená rajčata a ještě podusíme.  Můžeme podávat se zeleninovým salátem. 



 
 
 

Doporučené recepty

Tvarohový dort s citronem 

 

 

Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme ho chvíli odležet v ledničce (asi 1/2 hodiny). Mezitím si připravíme náplň: pořádně omyjeme citron, kůru nastrouháme...

Celý recept

 

Celerová pomazánka 

 

 

Všechny suroviny nastrouháme na jemno a smícháme s majonézou, osolíme, opepříme ...

Celý  recept

 

Mexické kuličky

 

 

V míse smícháme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, chilli a kmín, osolíme a opepříme ...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept

 
Kávovary a espresa | koření