Tymián 50g

Kód zboží: 0034
Běžná cena:
50 Kč
Naše cena: 35 Kč







Informace o produktu:


 

Zelené koření původem ze starého Řecka do polévek, omáček a rybích pokrmů

 

Použití v kuchyni:

Tymiánem se koření zejména různé polévky, omáčky, rybí pokrmy, různé nádivky, hrachová a fazolová jídla, rajčatová omáčka, pečená drůbež, grilovaná nebo pečená masa, sekaná, pizza i zvěřina. Bez tohoto koření se neobejde francouzská kuchyně, je součástí koření provensálské byliny.

 

Léčivé účinky:

Tymián napomáhá trávení, proto se hodí i k tučným masům.

 

Náš tip:

Koření tymián je vynikající do jídel dušených na bílém víně.

 

 

Recept: Vepřové nudličky na tymiánu

 

Použité suroviny:

500 g libového masa (vepřová kýta, kuřecí, krůtí), 1 jablko, 2 cibule, 1 červená paprika, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 dcl bílého vína, tymián, mletý pepř, sůl

 

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky. V misce si připravíme zálivku tak, že smícháme sójovou omáčku, olej, pepř, tymián a sůl a touto zalijeme maso a řádně promícháme. Takto maso necháme v lednici hodinu (alespoň 20 minut) odležet. Mezitím nakrájíme cibuli a osmahneme na tuku do zlatova, přidáme maso se zálivkou a opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Pak přilijeme víno a ještě dusíme dalších 10 minut. Oloupeme jablko, nakrájeme na kostky, papriku na proužky a přidáme k masu, dusíme dalších 10 minut. Nakonec přidáme trochu vody s masoxem, povaříme. Jako příloha se hodí rýže, hranolky, americké brambory, pečivo. 

 



 
 
 

Doporučené recepty

Tvarohový dort s citronem 

 

 

Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme ho chvíli odležet v ledničce (asi 1/2 hodiny). Mezitím si připravíme náplň: pořádně omyjeme citron, kůru nastrouháme...

Celý recept

 

Celerová pomazánka 

 

 

Všechny suroviny nastrouháme na jemno a smícháme s majonézou, osolíme, opepříme ...

Celý  recept

 

Mexické kuličky

 

 

V míse smícháme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, chilli a kmín, osolíme a opepříme ...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept

 
Kávovary a espresa | koření