Provensálské koření 100g

Kód zboží: 0057
Běžná cena:
49 Kč
Naše cena: 39 Kč







Informace o produktu:


 

Provensálské koření je nepálivá kořenící směs jihofrancouzských bylinek

 

Použití v kuchyni:

Bylinková směs výtečně dochutí nejrůznějsí saláty, paštiky, dresinky, majonézy, luštěniny, dušenou zeleninu, jehněčí a skopové maso, králíka i kuře, také vynikající je pro dochucení pizzy.

 

Složení:

oregáno, bazalka, majoránka, sůl

 

 

Recept: Tatarák z tvrdého sýra

 

Tatarák ze sýru

Použité suroviny:

100g tvrdého sýra, 1 sladkokyselá okurka, 1 malá cibule, 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžíce hořčice, 1/2 lžíce worchesteru, 1 lžička mleté sladké papriky, špetička chilli koření, špetka provensálského koření

 

Postup:

Sýr nastrouháme najemno, cibuli a okurku bud´ také nastouháme nebo nakrájíme najemno, smícháme dohromady. Přidáme kečup, hořčici, worchester, papriku, chilli a provensálské koření a znovu promícháme. Mezitím si připravíme topinky, které můžeme potřít česnekem. Tatarák mažeme na topinky. Nejlépe je dělat tuto pomazánku den předem, výborně se rozleží a je pak velmi chutná. 



 
 
 

Doporučené recepty

Tvarohový dort s citronem 

 

 

Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme ho chvíli odležet v ledničce (asi 1/2 hodiny). Mezitím si připravíme náplň: pořádně omyjeme citron, kůru nastrouháme...

Celý recept

 

Celerová pomazánka 

 

 

Všechny suroviny nastrouháme na jemno a smícháme s majonézou, osolíme, opepříme ...

Celý  recept

 

Mexické kuličky

 

 

V míse smícháme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, chilli a kmín, osolíme a opepříme ...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept

 
Kávovary a espresa | koření