Kmín mletý 100g

Kód zboží: 0014
Běžná cena:
39 Kč
Naše cena: 29 Kč







Informace o produktu:


 

Koření Kmín mletý je oblíbenou variantou kmínu.

 

Použití v kuchyni:

Je intenzívnější než kmín celý, má silnější aroma, lépe a rychleji jídlo provoní, ale na druhou stranu kmín mletý si vůni neuchová tak dlouho jako kmín celý, proto by se měl skladovat v dobře uzavřených kořenkách.

 

 -----------------------------------------------------------------------------

 

Recept: Kuřecí játra v dalamáncích

 foto ke kmín mletý

Použité suroviny:

500 g kuřecích jater, 2 střední cibule, čerstvá paprika, 5 lžic kečupu, lžička worcestrové omáčky, mletý pepř, mletý kmín, sůl, olej, 5 dalamánků

 

Postup:

Nejprve si připravíme dalamánky tak, že jim seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky.

 Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme játra a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak přidáme nakrájenou papriku, kečup, worcestrovou omáčku, pepř, mletý kmín a ještě chvíli opékáme. Nakonec osolíme. Hotovou játrou plníme vydlabané dalamánky a přikryjeme odříznutými vršky jako pokličkou. Ještě teplé podáváme, můžeme celé prohřát v troubě. Je to rychlé, levné, chuťově vynikající a navíc neobvyklé pohoštění. 

 

 



 
 
 

Doporučené recepty

Cheesecake 

 

 

Sušenky rozdrtíme (nejlépe v mikroténovém sáčku) a ručně smícháme se změklým máslem...

Celý recept

 

Pomazánka nejen pro chlapy 

 

 

Tvarůžky nastrouháme a smícháme s drobně nakrájenou cibulí, paprikou, kmínem a pomazánkovým máslem ...

Celý  recept

 

Námořnická pochoutka 

 

 

Maso nakrájíme na kostky a smícháme je se škrobem, vejcem, solí, špetkou cukru, chilli...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept

 
Kávovary a espresa | koření