Pepř černý mletý 100g

Kód zboží: 0026
Běžná cena:
57 Kč
Naše cena: 45 Kč







Informace o produktu:


 

Koření Pepř černý mletý je v české kuchyni ze všech druhů pepřových koření nejpoužívanější a nejznámější.

 

Použití v kuchyni:

Toto koření se přidává zejména do pokrmů z masa i zeleniny, luštěnin, obilovin, dochutí pokrmy z vajec, dále různé polévky, omáčky a marinády. Pepř černý je součástí celé řady kořenících směsí, např. garam masaly, kari.

 

 

Recept: Francouzské brambory s kysaným zelím

 

Použité suroviny:

800 g syrových brambor, balíček kysaného zelí, 250 g točeného salámu, 2 cibule, šlehačka, sůl, pepř a kousek másla na vymazání pekáčku

 

Postup:

Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka, také cibuli nakrájíme na kolečka a oloupaný salám na nudličky, ze zelí vymačkáme šťávu. Do máslem vymazeného pekáčku uložíme nejprve těsně vedle sebe kolečka brambor, která mírně osolíme a opepříme, na to uložíme vrstvu zelí, pak vrstvu nakrájeného salámu a nakonec vrstvu cibule. Takto vrstvy opakujeme a končíme vrstvou brambor, které opět osolíme a opepříme. Vše zalijeme šlehačkou a upečeme v předem vyhřáté troubě (asi hodinu). Můžeme podávat s pivem. 

 



 
 
 

Doporučené recepty

Tvarohový dort s citronem 

 

 

Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme ho chvíli odležet v ledničce (asi 1/2 hodiny). Mezitím si připravíme náplň: pořádně omyjeme citron, kůru nastrouháme...

Celý recept

 

Celerová pomazánka 

 

 

Všechny suroviny nastrouháme na jemno a smícháme s majonézou, osolíme, opepříme ...

Celý  recept

 

Mexické kuličky

 

 

V míse smícháme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, chilli a kmín, osolíme a opepříme ...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept

 
Kávovary a espresa | koření