Pepř černý mletý 100g

Kód zboží: 0026
Běžná cena:
57 Kč
Naše cena: 45 Kč







Informace o produktu:


 

Koření Pepř černý mletý je v české kuchyni ze všech druhů pepřových koření nejpoužívanější a nejznámější.

 

Použití v kuchyni:

Toto koření se přidává zejména do pokrmů z masa i zeleniny, luštěnin, obilovin, dochutí pokrmy z vajec, dále různé polévky, omáčky a marinády. Pepř černý je součástí celé řady kořenících směsí, např. garam masaly, kari.

 

 

Recept: Francouzské brambory s kysaným zelím

 

Použité suroviny:

800 g syrových brambor, balíček kysaného zelí, 250 g točeného salámu, 2 cibule, šlehačka, sůl, pepř a kousek másla na vymazání pekáčku

 

Postup:

Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka, také cibuli nakrájíme na kolečka a oloupaný salám na nudličky, ze zelí vymačkáme šťávu. Do máslem vymazeného pekáčku uložíme nejprve těsně vedle sebe kolečka brambor, která mírně osolíme a opepříme, na to uložíme vrstvu zelí, pak vrstvu nakrájeného salámu a nakonec vrstvu cibule. Takto vrstvy opakujeme a končíme vrstvou brambor, které opět osolíme a opepříme. Vše zalijeme šlehačkou a upečeme v předem vyhřáté troubě (asi hodinu). Můžeme podávat s pivem. 

 



Doporučené recepty

Šlehačkový dort s banánem 

 

 

Šlehačku ušleháme do tuha a smícháme se zakysanými smetanami, vanilkovým cukrem a přidáme podle chuti trochu moučkového cukru ...

Celý recept

 

Ďábelské topinky 

 

 Ďábelské topinky

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájený salám ...

Celý  recept

 

Čína

 

Maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do mísy, kde přidáme solamyl, olej, magi, cukr, pepř, kari koření, worchesterovou omáčku ...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept

 
Kávovary a espresa | koření