Kategorie
Celý sortiment koření Jednodruhové koření Míchané koření Koření bez glutamanu Koření bez soli Kořenící pasty a SOLI Bylinky Grilování Zdravá výživa GASTRO balení koření Novinky Dárkové kazety Dárky Kořenky, etikety, krabice Světová koření Koření podle použití Koření v kořenkách Mlýnky Dárkový poukaz Domácí potřebyTymián 50g
Běžná cena:
Informace o produktu:
Zelené koření původem ze starého Řecka do polévek, omáček a rybích pokrmů
Použití v kuchyni:
Tymiánem se koření zejména různé polévky, omáčky, rybí pokrmy, různé nádivky, hrachová a fazolová jídla, rajčatová omáčka, pečená drůbež, grilovaná nebo pečená masa, sekaná, pizza i zvěřina. Bez tohoto koření se neobejde francouzská kuchyně, je součástí koření provensálské byliny.
Léčivé účinky:
Tymián napomáhá trávení, proto se hodí i k tučným masům.
Náš tip:
Koření tymián je vynikající do jídel dušených na bílém víně.
Recept: Vepřové nudličky na tymiánu
Použité suroviny:
500 g libového masa (vepřová kýta, kuřecí, krůtí), 1 jablko, 2 cibule, 1 červená paprika, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 dcl bílého vína, tymián, mletý pepř, sůl
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky. V misce si připravíme zálivku tak, že smícháme sójovou omáčku, olej, pepř, tymián a sůl a touto zalijeme maso a řádně promícháme. Takto maso necháme v lednici hodinu (alespoň 20 minut) odležet. Mezitím nakrájíme cibuli a osmahneme na tuku do zlatova, přidáme maso se zálivkou a opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Pak přilijeme víno a ještě dusíme dalších 10 minut. Oloupeme jablko, nakrájeme na kostky, papriku na proužky a přidáme k masu, dusíme dalších 10 minut. Nakonec přidáme trochu vody s masoxem, povaříme. Jako příloha se hodí rýže, hranolky, americké brambory, pečivo.

Doporučené recepty
Cheesecake |
Pomazánka nejen pro chlapy
Tvarůžky nastrouháme a smícháme s drobně nakrájenou cibulí, paprikou, kmínem a pomazánkovým máslem ... |
Námořnická pochoutka
Maso nakrájíme na kostky a smícháme je se škrobem, vejcem, solí, špetkou cukru, chilli... |
Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění. |