Kategorie
Celý sortiment koření Jednodruhové koření Míchané koření Koření bez glutamanu Koření bez soli Kořenící pasty a SOLI Bylinky Grilování Zdravá výživa GASTRO balení koření Novinky Dárkové kazety Dárky Kořenky, etikety, krabice Světová koření Francouzské koření Indické koření Bulharské koření Mexické koření Italské koření Španělské koření Řecké koření Maďarské koření Gruzínské koření Koření podle použití Koření v kořenkách Mlýnky Dárkový poukaz Domácí potřebyChilli papričky 50g
Běžná cena:
Informace o produktu:
Chilli papričky, bez které se neobejde mexická kuchyně
Použití v kuchyni:
Chilli papričky jsou jedním z nejdéle používaných koření i v ostatních světových kuchyních k dochucení pikantních jídel. Doporučujeme je k dušenému masu, drůbeži a rybám, do rajské omáčky, guláše, do fazolí i čočky. Čím déle se chilli papričky vaří, tím větší je jejich ostrost. Při správném uskladnění mají velmi dlouhou trvanlivost.
Náš tip:
Jestliže nejprve chilli papričky nasucho opečeme na pánvi, zvýrazníme tím podstatně jejich chuť.
-------------------------------------------------------------------
Recept: Mleté řízky v ostré omáčce
Použité suroviny:
400 g mletého masa, 1 rohlík, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, česnek, sůl, mletý pepř
Omáčka: 2 cibule, 1 kapie, 1 feferonka nebo chilli paprička, olej, 5 lžic kečupu, mletý pepř, sůl, sterilovaná okurka
Postup:
Nakrájený rohlík namočíme do vody, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a rozmělníme, dáme do mísy a přidáme maso, vejce, rozmačkaný česnek, sůl, mouku, pepř a promícháme. Tvoříme malé tenké řízečky, které opečeme po obou stranách na oleji, podlijeme je troškou vody a krátce podusíme pod pokličkou.
Omáčku připravíme tak, že nakrájíme na drobno cibuli, kapii i feferonku nebo chilli papričku a společně podusíme na oleji. Pak vmícháme kečup, pepř, sůl, na drobno nakrájenou okurku a ještě krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo hranolkami.

Doporučené recepty
Cheesecake |
Pomazánka nejen pro chlapy
Tvarůžky nastrouháme a smícháme s drobně nakrájenou cibulí, paprikou, kmínem a pomazánkovým máslem ... |
Námořnická pochoutka
Maso nakrájíme na kostky a smícháme je se škrobem, vejcem, solí, špetkou cukru, chilli... |
Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění. |