Gyros 100g

Kód zboží: 0049
Běžná cena:
49 Kč
Naše cena: 39 Kč







Informace o produktu:


 

Koření Gyros je slabě ostrá kořenící směs původem z řecké kuchyně

 

Použití v kuchyni:

Gyros je vynikající pro přípravu všech druhů mas, ryb a zeleniny, zejména při grilování a rožnění, ale i pro přípravu na pánvi, hodí se do mletých mas, na skopové, kuře i králíka. Gyros doporučujeme do leča a podobných zeleninových směsí, do omáček, na pizzu i špagety. 

 

Složení:

kmín mletý, paprikové plátlky červené,  oregáno, rozmarýn, sůl (36%), zvýrazňovač chuti - glutaman sodný

 

-------------------------------------------------------------

 

Recept: Pikantní gyros

 

Použité suroviny:

500 g vepřové kýty (případně kuřecího masa), 1 cibule, 4 lžíce oleje, koření gyros

 

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky. Olej smícháme s kořenící směsí gyros a nalijeme na maso, řádně promícháme a necháme v lednici uležet nejméně 2 hodiny, nejlépe do druhého dne. Maso s marinovací směsí dáme na pánev a opékáme za stálého míchání asi deset minut, asi po 4 minutách přidáme k masu na kolečka nakrájenou cibuli a osmahneme ji do zlatožluta. Dochutíme pepřem, kořením gyros. Podáváme se salátem zaziky a čerstvým pečivem. 



 
 
 

Doporučené recepty

Tvarohový dort s citronem 

 

 

Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme ho chvíli odležet v ledničce (asi 1/2 hodiny). Mezitím si připravíme náplň: pořádně omyjeme citron, kůru nastrouháme...

Celý recept

 

Celerová pomazánka 

 

 

Všechny suroviny nastrouháme na jemno a smícháme s majonézou, osolíme, opepříme ...

Celý  recept

 

Mexické kuličky

 

 

V míse smícháme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, chilli a kmín, osolíme a opepříme ...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept

 
Kávovary a espresa | koření