Paprika sladká 100g

Kód zboží: 0023
Běžná cena:
43 Kč
Naše cena: 35 Kč







Informace o produktu:


 

Koření Paprika sladká je jedno z nejpoužívanějších koření, pochází z nejjižnějšího Mexika, zdomácněla však v Maďarsku, kde se stala národním kořením.

 

Použití v kuchyni:

Mletá paprika dodává jídlu nejen typickou lahodnou chuť, ale i výraznou červenou barvu. Bez tohoto koření si nedovedeme představit guláš, zejména maďarský, gulášovou, zelnou nebo dršťkovou polévku, dunajské klobásy. Má však mnoho dalších způsobů použití, zejména se přidává do omáček, do zeleninových, masových pokrmů, je součástí grilovacího koření.

 

Léčivé účinky:

Toto koření dále obsahuje hodně vitaminu C a karoten a také zahřívá, čímž prospívá proti nachlazení.

 

Recept: Čínský meč

 

Cinsky mec

Použité suroviny:

600 g libového masa (vepřové, kuřecí, krůtí), 2  - 3 žloutky, 4 lžíce oleje, 4 lžíce magi, 2 lžičky worchesterové omáčky, 2 lžičky práškového cukru, 2 lžičky mleté papriky

 

Postup:

Maso nakrájíme na malé kousky a smícháme se žloutky, olejem, magi, worchesterovou omáčkou, práškovým cukrem a mletou paprikou a necháme odležet (nejlépe 24 hodin). Druhý den dáme na rozpálený olej na pánev a usmažíme (asi 10 minut). Nakonec přidáme asi dvě hrsti nakrájeného pórku nebo dvě nakrájené cibule a za občasného míchání necháme změknout (asi 10 minut). Přílohou je pečivo nebo čerstvý chléb či rýže. 



 
 
 

Doporučené recepty

Tvarohový dort s citronem 

 

 

Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme ho chvíli odležet v ledničce (asi 1/2 hodiny). Mezitím si připravíme náplň: pořádně omyjeme citron, kůru nastrouháme...

Celý recept

 

Celerová pomazánka 

 

 

Všechny suroviny nastrouháme na jemno a smícháme s majonézou, osolíme, opepříme ...

Celý  recept

 

Mexické kuličky

 

 

V míse smícháme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, chilli a kmín, osolíme a opepříme ...

Celý recept

 

Česneková polévka, jak se vaří již po generace na severní Moravě. Uvařte ji vašim známým a předvěďte tak své kulinářské umění.

Celý recept

 
Kávovary a espresa | koření