• Sleva
  • Nové

Bazalka 50g

64,00 Kč
44,00 Kč Sleva 20,00 Kč
S DPH

V kuchyni nepostradatelná bylinka s pronikavou vůní - do polévek, omáček, pizzy

Počet

 

Koření Bazalka drcená je bylinka s pronikavou vůní

 

Použití v kuchyni:

Bazalka má široké použití, v italské kuchyni je nepostradatelná jako příchuť omáček k těstovinám, doporučujeme ji k rajčatům, do omáček na špagety, na pizu, k rybám, do karbanátků, dále do pokrmů se žampiony, do polévek, salátů, při přípravě kuřat, vaječných pokrmů, dušených a rýžových jídel.

 

Léčivé účinky:

Bylinka slouží k úpravě trávení a zklidnění, působí proti nadýmání a používá se při onemocněních horních cest dýchacích.

 

-----------------------------------------------------

 

Recept: Fazolový guláš

 

Použité suroviny:

400 g sušených fazolí, 1 konzerva rajského protlaku, 200 g pikantní klobásy nebo točeného salámu, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, mletá sladká a pálivá paprika, sůl, bazalka, kečup, olej

 

Postup:

Fazole namočíme den předem. Druhý den fazole společně se lžicí bazalky vaříme do měkka ve vodě, ve které byly namočené. Mezitím na oleji v jiném hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme klobásu nebo salám nakrájený na kolečka a krátce osmahneme. Do toho vmícháme protlak, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, sladkou i pálivou (opatrně) papriku a krátce povaříme. Poté uvařené fazole slijeme a přidáme do připravené hmoty, promícháme. Osolíme a opepříme, dochutíme kečupem.

Podáváme s pečivem nebo čerstvým chlebem.