• Sleva

Petržel sušená 50g

34,01 Kč
29,00 Kč Sleva 5,00 Kč
S DPH

Tradiční české zelené koření oblíbené pro svou svěží chuť i vůni

Počet

 

Koření Petržel sušená je tradičním českým kořením, i když původně pochází ze Středomoří

 

Použití v kuchyni:

Jedná se o petrželovou nať, která se hodí téměř do všech jídel, koření se s ní zejména různé smetanové a houbové omáčky, polévky a nádivky, sekaná masa, saláty a pečené ryby.

 

Léčivé účinky:

Petržel léčí poruchy zažívání a vylučování.

 

 

Recept: Vaječné noky s petrželkou

 

Použité suroviny:

500 g polohrubé mouky, 10 vajec, sůl, 1 a 1/2 hrnku vody, petržel, olej

 

Postup:

V míse smícháme mouku, špetku soli, 3 vejce a vodu (vody tolik, aby těsto bylo víc než vláčné) a umícháme hodně vláčné těsto. Mezitím v hrnci dáme vařit jemně osolenou vodu. Do vařící vody přepasírujeme těsto přes síto na noky (jestliže nemáme, tak odkrajujeme lžičkou), vaříme asi 10 minut (podle velikosti noků). Noky přecedíme a necháme pořádně okapat. V kastrolu na rozehřátém oleji krátce noky za stálého míchání zahřejeme a přidáme zbylá vejce, vše mícháme na mírném ohni tak dlouho, až vejce ztuhnou. Osolíme a přidáme jemně nakrájenou petrželku. Vynikající přílohou je listový salát či jiný zeleninový, nebo nakládaná okurka.