• Sleva
  • Nové

Tymián 50g

50,00 Kč
35,00 Kč Sleva 15,00 Kč
S DPH

Zelené koření původem ze starého Řecka do polévek, omáček a rybích pokrmů

Počet

 

Zelené koření původem ze starého Řecka do polévek, omáček a rybích pokrmů

 

Použití v kuchyni:

Tymiánem se koření zejména různé polévky, omáčky, rybí pokrmy, různé nádivky, hrachová a fazolová jídla, rajčatová omáčka, pečená drůbež, grilovaná nebo pečená masa, sekaná, pizza i zvěřina. Bez tohoto koření se neobejde francouzská kuchyně, je součástí koření provensálské byliny.

 

Léčivé účinky:

Tymián napomáhá trávení, proto se hodí i k tučným masům.

 

Náš tip:

Koření tymián je vynikající do jídel dušených na bílém víně.

 

 

Recept: Vepřové nudličky na tymiánu

 

Použité suroviny:

500 g libového masa (vepřová kýta, kuřecí, krůtí), 1 jablko, 2 cibule, 1 červená paprika, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 dcl bílého vína, tymián, mletý pepř, sůl

 

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky. V misce si připravíme zálivku tak, že smícháme sójovou omáčku, olej, pepř, tymián a sůl a touto zalijeme maso a řádně promícháme. Takto maso necháme v lednici hodinu (alespoň 20 minut) odležet. Mezitím nakrájíme cibuli a osmahneme na tuku dozlatova, přidáme maso se zálivkou a opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Pak přilijeme víno a ještě dusíme dalších 10 minut. Oloupeme jablko, nakrájíme na kostky, papriku na proužky a přidáme k masu, dusíme dalších 10 minut. Nakonec přidáme trochu vody s masoxem, povaříme. Jako příloha se hodí rýže, hranolky, americké brambory, pečivo.