- Sleva
Kazeta Koření Exclusive (kořenky)
Dárkové balení exkluzivního koření a bylinek
Vybraná koření, kořenící směsi a bylinky, které jsou praktickým dárkem pro každého, kdo rád vaří. Kořenky s obsahem koření opatřených etiketou, na které se nachází název koření, si můžeme ihned uložit do kuchyňské linky a začít používat.
Rozměry: 22,5 x 20 x 6 cm
Obsahuje:
6 skleněných kořenek o objemu 120 ml (čiré sklo, skleněné víčko s těsněním, etiketa s názvem koření) s tímto vybraným kořením bez přidaného glutamanu (o obsahu vždy 100 ml koření):
1) PAPRIKA SLADKÁ MAĎARSKÁ
Charakteristika: Paprika maďarská je ze všech druhů paprik nejoblíbenější, má vynikající barvivost a velmi příjemnou vůni po sladké paprice.
Použití v kuchyni: Papriku využijeme do gulášových pokrmů, vaječných jídel, smetanových omáček, k dušenému a drůbežímu masu, rybímu i králičímu masu, do polévek, k dušení zeleniny, do všech druhů gulášů.
Upozornění: Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne!
Země původu: Maďarsko
2) BYLINKOVÉ MÁSLO DELICATES
Charakteristika: Nepálivá kořenící směs do polévek, omáček, zeleninových salátů i pomazánek.
Použití v kuchyni: Bylinkové máslo je směs, která výborně dochutí polévky, guláše, omáčky, různé zeleninové saláty a pomazánky, majonézy, masité mleté směsi a nádivky, vařené brambory nebo rýži a těstoviny.
Použití v kuchyni: Toto koření vypadá v kuchyni nejen velmi dekorativně, ale v mlýnku na stole je stále při ruce a můžeme si jím kdykoli opepřit a ozdobit jídlo, ať už masité nebo zeleninové či třeba jen brambory. Používá se při ochucení masa, polévek, omáček, salátů apod.
Země původu: pepř černý - Vietnam, pepř bílý - Vietnam, pepř zelený - Indie, pepř růžový - Brazílie
4) SKOŘICE MLETÁ CEJLONSKÁ
Charakteristika: Skořice je jedním z nejstarších koření, které se v naší kuchyni používá výhradně do sladkých jídel. Skořice cejlonská se získává ze stálezelených stromů s názvem Skořicovník cejlonský rostoucí na Srí Lance. Je považována za nejkvalitnější skořici na světě. Ve srovnání s indonéskou skořicí má světlejší barvu, jemnější chuť a vůni a hlavně velmi nízký obsah alkaloidu kumarinu. Při každodenním používání skořice doporučujeme používat skořici cejlonskou.
Použití v kuchyni: Skořici využijeme především do dortů, sušenek, moučníků, nákypů a zákusků, do kečupů a rajské omáčky, dušeného a zavařeného ovoce. Bez tohoto koření si nedovedeme představit svařené víno, taktéž slouží k ovonění čajů a ochucování jiných horkých nápojů jako je punč, káva, kakao nebo cappuccino.
Země původu: Cejlon (Srí Lanka)
5) KURKUMA
Charakteristika: Kurkuma pochází z Indie, jedná se o zářivě žluté koření.
Použití v kuchyni: Kurkuma je hlavní složkou směsi karí, dále se používá jako potravinářské barvivo při výrobě hořčice, sýrů a pomazánkového másla, tuků i likérů, výborně se hodí k nakládané zelenině, na drůbež, ryby, do čatní, fazolových a čočkových pokrmů, do bramborových a gulášových polévek, gulášů, rizota, ochutí různé omáčky, přidává se do worchestrové omáčky.
Země původu: Indie
6) MEDVĚDÍ GRILL
Charakteristika: Medvědí grill je kořenící přípravek ke grilování s vůní planého medvědího česneku.
Použití v kuchyni: Medvědí grill se výborně hodí ke grilování, rožnění i pečení všech druhů mas i zeleniny.
Složení: česnek planý, cibule, kmín, paprika sladká, pepř černý, pepř bílý, rozmarýn, bazalka, šalvěj, sůl (max. 40%)
Země původu: ČR
Alergeny: Produkt může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru a sezamu.