• Sleva
  • Nové

Kazeta Koření Exclusive (kořenky)

699,00 Kč
399,00 Kč Sleva 300,00 Kč
S DPH

Dárkové balení exkluzivního koření a bylinek 

Počet

Vybraná koření, kořenící směsi a bylinky, které jsou praktickým dárkem pro každého, kdo rád vaří. Kořenky s obsahem koření opatřených etiketou, na které se nachází název koření, si můžeme ihned uložit do kuchyňské linky a začít používat.

 

Rozměry: 22,5 x 20 x 6 cm

 

Obsahuje:

6 skleněných kořenek o objemu 120 ml  (čiré sklo, skleněné víčko s těsněním, etiketa s názvem koření) s tímto vybraným kořením bez přidaného glutamanu (o obsahu vždy 100 ml koření):

1) PAPRIKA SLADKÁ MAĎARSKÁ 

Charakteristika: Paprika maďarská je ze všech druhů paprik nejoblíbenější, má vynikající barvivost a velmi příjemnou vůni po sladké paprice. 

Použití v kuchyni: Papriku využijeme do gulášových pokrmů, vaječných jídel, smetanových omáček, k dušenému a drůbežímu masu, rybímu i králičímu masu, do polévek, k dušení zeleniny, do všech druhů gulášů.

Upozornění: Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne!

Země původu: Maďarsko

2) BYLINKOVÉ MÁSLO DELICATES 

Charakteristika: Nepálivá kořenící směs do polévek, omáček, zeleninových salátů i pomazánek.

Použití v kuchyni: Bylinkové máslo je směs, která výborně dochutí polévky, guláše, omáčky, různé zeleninové saláty a pomazánky, majonézy, masité mleté směsi a nádivky, vařené brambory nebo rýži a těstoviny. 

Složení: pažitka, petržel, paprika, oregáno, bazalka, cibule, česnek, majoránka, levandule, kurkuma, jedlá sůl (max. 14%), cukr
Země původu: ČR
3) PEPŘ ČTYŘBAREVNÝ CELÝ
Charakteristika: Pepř čtyřbarevný celý je směsí čtyř druhů pepřů - černého, bílého, zeleného a růžového.

Použití v kuchyni: Toto koření vypadá v kuchyni  nejen velmi dekorativně, ale v mlýnku na stole je stále při ruce a můžeme si jím kdykoli opepřit a ozdobit jídlo, ať už masité nebo zeleninové či  třeba jen brambory. Používá se při ochucení masa, polévek, omáček, salátů apod.

Země původu: pepř černý - Vietnam, pepř bílý - Vietnam, pepř zelený - Indie, pepř růžový - Brazílie

4) SKOŘICE MLETÁ CEJLONSKÁ

Charakteristika: Skořice je jedním z nejstarších koření, které se v naší kuchyni používá výhradně do sladkých jídel. Skořice cejlonská se získává ze stálezelených stromů s názvem Skořicovník cejlonský rostoucí na Srí Lance. Je považována za nejkvalitnější skořici na světě. Ve srovnání s indonéskou skořicí má světlejší barvu, jemnější chuť a vůni a hlavně velmi nízký obsah alkaloidu kumarinu. Při každodenním používání skořice doporučujeme používat skořici cejlonskou. 

Použití v kuchyni: Skořici využijeme především do dortů, sušenek, moučníků, nákypů a zákusků, do kečupů a rajské omáčky, dušeného  a zavařeného ovoce. Bez tohoto koření si nedovedeme představit svařené víno, taktéž slouží k ovonění čajů a ochucování jiných horkých nápojů jako je punč, káva, kakao nebo cappuccino.

Země původu: Cejlon (Srí Lanka)

5) KURKUMA

Charakteristika:  Kurkuma pochází z Indie, jedná se o zářivě žluté koření.

Použití v kuchyni: Kurkuma je hlavní složkou směsi karí, dále se používá jako potravinářské barvivo při výrobě hořčice, sýrů a pomazánkového másla, tuků i likérů, výborně se hodí k nakládané zelenině, na drůbež, ryby, do čatní, fazolových a čočkových pokrmů, do bramborových a gulášových polévek, gulášů, rizota, ochutí různé omáčky, přidává se do worchestrové omáčky.

Země původu: Indie

6) MEDVĚDÍ GRILL

Charakteristika: Medvědí grill je kořenící přípravek ke grilování s vůní planého medvědího česneku.

Použití v kuchyni: Medvědí grill se výborně hodí ke grilování, rožnění i pečení všech druhů mas i zeleniny.

Složení: česnek planý, cibule, kmín, paprika sladká, pepř černý, pepř bílý, rozmarýn, bazalka, šalvěj, sůl (max. 40%)

Země původu: ČR