

(1021 Kč/kg)
Dárkové balení 8 druhů koření indické kuchyně
Dárkové balení 8 druhů koření z indické kuchyně
Dárkový balíček obsahuje:
1) Kurkuma 25g (země původu: Indie)
Toto zářivě žluté indické koření je hlavní složkou směsi karí, dále se používá jako potravinářské barvivo při výrobě hořčice, sýrů a pomazánkového másla, tuků i likérů, výborně se hodí k nakládané zelenině, na drůbež, ryby, do čatní, fazolových a čočkových pokrmů, do bramborových a gulášových polévek, gulášů, rizota, ochutí různé omáčky, přidává se do worchestrové omáčky.
Léčivé účinky: Kurkuma má silné PROTIRAKOVINNÉ účinky, obsahuje látku kurkumin, která velmi účinně bojuje proti rakovinným buňkám, dokonce i proti těm, na něž nezabírá chemoterapie. Při pravidelném požívání je prevencí nejen proti rakovině, ale dále podporuje trávení, léčí nemoci jater, působí proti diabetu, obezitě a srdečním nemocem.
2) Chilli mleté 25g (země původu: Čína)
Chilli se v kuchyni používá k dochucování různých masitých pokrmů, rýže, fazolí, ostrých omáček, rybích a drůbežích jídel, v pikantních úpravách zeleniny, bez koření chilli se neobejdou italská těstovinová jídla, muži toto koření rádi používají k dochucování gulášů. S přidáváním tohoto koření do jídla postupujte opatrně, zde platí, že méně může znamenat více.
Léčivé účinky: chilli má povzbuzující účinky, podporuje zažívání, působí antibakteriálně, napomáhá zahřátí a prokrvení organismu.
3) Garam masala 25g (země původu: ČR)
Tento kořenící přípravek je vynikající při grilování a rožnění všech druhů mas, kuřat i ryb, taktéž při přípravě minutek. Výborně dochutí luštěninová a rýžová jídla, jogurtové pokrmy. Garam masalu doporučujeme použít až těsně před dokončením.
Složení: koriandr mletý, skořice mletá, kmín mletý, pepř černý mletý, hřebíček mletý, kardamon mletý, bobkový list mletý, muškátový květ mletý
4) Indické koření 25g (země původu: ČR)
Indické koření je vhodné na všechny pokrmy indické kuchyně, jak již název napovídá. Používá se především pod masa, rýžové a luštěninové pokrmy, do bramborových a gulášových polévek, na ochucení guláše, rizota a různých omáček.
Složení: kari mleté, kurkuma, sůl
5) Kmín římský 25g (země původu: Indie)
Toto koření se používá k dušenému masu, do klobás, rajské omáčky, do kari pokrmů, k některým sýrům, do nakládané zeleniny a zelí. Kmín římský podporuje pikantnost pokrmu.
6) Zázvor 20g (země původu: Etiopie)
U nás se toto koření užívá jak ve sladké, tak i slané úpravě. Zázvor se doporučuje do polévek, rybích a sýrových jídel, k drůbeži a dušenému masu, do čatní, do dortů, nákypů, perníku, sladkých nápojů i svařeného vína.
Léčivé účinky: zázvor má antibakteriální, protizánětlivé účinky, podporuje chuť k jídlu, napomáhá při žaludečních nevolnostech, je prevencí proti chřipce a rýmě, zmírňuje bolesti hlavy, zpomaluje některé druhy rakoviny.
7) Kari 25g (země původu: Indie)
Kari má široké využití při úpravě všech druhů mas i ryb, zeleniny, brambor, mletého masa, výborně dochutí omáčky a polévky (např. květákovou a pórkovou). Předností tohoto koření je krásná žlutá barva, kterou dodává pokrmům.
Složení: hořčice mletá, pískavice, sůl, kurkuma, skořice, koriandr, kmín, chilli, paprika, pepř černý, zázvor
8) Koriandr mletý 25g (země původu: Ukrajina)
Koření koriandr se používá do masových a drůbežích pokrmů, zeleninových jídel, nakládané zeleniny. Koriandr patří k nejoblíbenějším kořením všech kuchyní.
Celková hmotnost: 195g