Paprika sladká ASTA 140
Nejpoužívanější koření dodávající pokrmu nejen lahodnou chuť, ale i výraznou červenou barvu
Charakteristika: Koření Paprika sladká je jedno z nejpoužívanějších koření.
Použití v kuchyni: Mletá paprika dodává jídlu nejen typickou lahodnou chuť, ale i výraznou červenou barvu. Bez tohoto koření si nedovedeme představit guláš, zejména maďarský, gulášovou, zelnou nebo dršťkovou polévku, dunajské klobásy. Má však mnoho dalších způsobů použití, zejména se přidává do omáček, do zeleninových, masových pokrmů.
Upozornění: Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne!
Země původu: Španělsko
Číselné označení ASTA je označením kvality papriky, konkrétně její barvivosti a chuti. Stupnice se pohybuje v rozmezí od 40 do 180 ASTA. Čím vyšší je číslo ASTA, tím je paprika kvalitnější.