Paprika ostrá ASTA 80
Ostrá paprika vzniká pomletím sušených plodů i se semeny
Charakteristika: Koření Paprika ostrá je protipólem papriky sladké.
Použití v kuchyni: Využití tohoto koření je stejně rozsáhlé jako u papriky sladké, pouze musíme varovat, že pálivou papriku nutno přidávat opatrně. Využijeme ji pod masa, do gulášů, do vaječných jídel, polévek, smetanových omáček a podobně.
Zajímavost: Ostrá paprika vzniká pomletím sušených plodů i se semeny, zatímco sladká paprika se umele pouze ze sušených plodů bez semen.
Upozornění: Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne!
Země původu: Španělsko
Číselné označení ASTA je označením kvality papriky, konkrétně její barvivosti a chuti. Stupnice se pohybuje v rozmezí od 40 do 180 ASTA. Čím vyšší je číslo ASTA, tím je paprika kvalitnější.