Paprika ostrá ASTA 80

25,00 Kč
S DPH

Ostrá paprika vzniká pomletím sušených plodů i se semeny

Vyberte hmotnost
Počet

Charakteristika: Koření Paprika ostrá je protipólem papriky sladké.

Použití v kuchyni: Využití tohoto koření je stejně rozsáhlé jako u papriky sladké, pouze musíme varovat, že pálivou papriku nutno přidávat opatrně. Využijeme ji pod masa, do gulášů, do vaječných jídel, polévek, smetanových omáček a podobně.

Zajímavost: Ostrá paprika vzniká pomletím sušených plodů i se semeny, zatímco sladká paprika se umele pouze ze sušených plodů bez semen.

Upozornění: Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne!

Země původu: Španělsko 

Číselné označení ASTA je označením kvality papriky, konkrétně její barvivosti a chuti. Stupnice se pohybuje v rozmezí od 40 do 180 ASTA. Čím vyšší je číslo ASTA, tím je paprika kvalitnější.