Skořice mletá cejlonská
Pravá cejlonská skořice
Charakteristika: Skořice je jedním z nejstarších koření, které se v naší kuchyni používá výhradně do sladkých jídel. Skořice cejlonská se získává ze stálezelených stromů s názvem Skořicovník cejlonský rostoucí na Srí Lance. Je považována za nejkvalitnější skořici na světě. Ve srovnání s indonéskou skořicí má světlejší barvu, jemnější chuť a vůni a hlavně velmi nízký obsah alkaloidu kumarinu. Při každodenním používání skořice doporučujeme používat skořici cejlonskou.
Použití v kuchyni: Skořici využijeme především do dortů, sušenek, moučníků, nákypů a zákusků, do kečupů a rajské omáčky, dušeného a zavařeného ovoce. Bez tohoto koření si nedovedeme představit svařené víno, taktéž slouží k ovonění čajů a ochucování jiných horkých nápojů jako je punč, káva, kakao nebo cappuccino.
Země původu: Cejlon (Srí Lanka)