Muškátový ořech celý 4ks
(1890 Kč/kg)
Univerzální koření vhodné do sladkých i slaných pokrmů.
Charakteristika: Muškátový oříšek je univerzální koření, protože se přidává jak do sladkých, tak do slaných pokrmů.
Použití v kuchyni: Doporučujeme přidat do tučných jídel, neboť toto koření napomáhá trávení. Vynikající je do různých nádivek i plněných těstovin, do uzenářských výrobků a bešamelové omáčky, mnohdy se nastrouhá na pokrm až těsně před podáváním.
Náš tip: Nastrouhaný oříšek přidejte do jídla až koncem tepelné úpravy, neboť teplem ztrácí chuť.
-------------------------------------------------------------------
Recept: Exotická roštěná
Použité suroviny:
4 plátky roštěnky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 rajče, 1 lžička glutasolu, 1 lžička moučkového cukru, 2 lžíce sójové omáčky, špetka pepře černého mletého, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, sůl, olej
Postup:
Půl cibule nastrouháme a smícháme s prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou, solí, cukrem, pepřem černým mletým, muškátovým oříškem. Maso rozklepeme na tenké plátky a připravenou směsí je potřeme z obou stran. Uložíme je na sebe do misky a necháme odležet v ledničce do druhého dne. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájený zbytek cibule, přidáme maso i s marinádou a opékáme z obou stran. Přidáme na drobno nakrájené oloupané rajče, glutasol, podle potřeby podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Podáváme s rýží nebo hranolkama.