• Sleva

Bobkový list celý 20g

34,99 Kč
25,00 Kč Sleva 10,00 Kč
S DPH

Základní koření každé kuchyně na svíčkovou, zvěřinu a smetanové omáčky

Počet

 

Koření jednodruhové Bobkový list

 

Použití v kuchyni:

Bobkový list patří k tradičnímu koření české kuchyně, propůjčuje typickou chuť některým omáčkám (zvláště svíčkové a rajské) a polévkám, masu, zvěřině a marinovaným rybám, nakládaným okurkám a houbám.

 

Léčivé účinky:

Bobkový list v nálevu napomáhá trávení, odstraňuje nechutenství, snižuje hladinu cukru v krvi.

 

Zajímavost: 

Bobkové listy jsou sušené listy stálozeleného vavřínu původem z Malé Asie.

 

 

---------------------------------------------------------------------

 

Recept: Extra maso na špagety

Použité suroviny:

špagety, 500g libového masa (např. vepřového, krůtího), 7 lístků bobkového listu, 7 kuliček nového koření, 5 lžic kečupu, lžička pálivé papriky, špetka soli a špetka pepře, 100g strouhaného sýra, olej

 

Postup:

Na rozpáleném oleji v tlakovém hrnci za stálého míchání osmahneme maso nakrájené na malé kousky (asi 3 minuty) , přidáme bobkový list, nové koření, kečup, papriku, osolíme a opepříme. Přidáme 1 dcl vody a v papiňáku vše dusíme asi 30 minut. Hotovou směs necháme uležet do druhého dne, vyndáme bobkové listy a kuličky nového koření a prohřejeme. Směs naložíme na talíře na uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.