• Sleva

Česnek plátky 100g

69,00 Kč
59,00 Kč Sleva 10,00 Kč
S DPH

Zajímavý druh sušeného česneku zachovávající svou původní nepostradatelnou chuť

Počet

 

Zajímavý druh sušeného česneku zachovávající svou původní nepostradatelnou chuť

 

Použití v kuchyni:

Česnek patří mezi nejrozšířenější koření světa. Sušený česnek si zachovává svou původní chuť a je stále při ruce. Toto koření se přidává do pokrmů z masa a zeleniny, luštěnin, obilovin i hub, do polévek, gulášů či špenátu.

 

Léčivé účinky:

- normalizuje vysoký i nízký krevní tlak, působí preventivně proti srdečním onemocněním,
- snižuje hladinu cholesterolu,
- doporučuje se diabetikům, neboť snižuje hladinu cukru v krvi,
- působí proti plísním, kožním infekcím,
- jeho konzumace zvyšuje potenci a sexuální apetit,
- je prevencí proti nádorovým onemocněním,
- podporuje trávení,
- je účinný proti nachlazení, při onemocnění horních cest dýchacích a proti kašli,
- zvyšuje odolnost organismu

 

Nepříznivé účinky:

Dalo by se říct, že česnek žádné nepříznivé účinky nemá. Ale pozor na něj by si měli dávat lidé, kteří mají problémy s žaludkem, žlučníkem, slinivkou nebo játrou, u těchto jedinců může jeho konzumace vyvolat trávicí problémy, proto by jej měli raději vynechat. Pozor na něj by si měli dát i lidé, kteří berou léky na snížení krevní srážlivosti.

 

 ----------------------------------------------------------------

 

Recept: Frankfurtská polévka

 

Použité suroviny:

2 brambory, 1 cibule, 2 párky (může být točený salám), 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, masox, polévkové koření, 1,5 dcl mléka, sůl, pepř mletý, česnek plátky, petrželka, olej

 

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji asi 8 minut na oleji, přidáme mletou papriku, zamícháme. Brambory a párky nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli, za stálého míchání osmahneme (asi 5 minut). Přidáme vodu, masox, česnekové plátky a povaříme do měkka. Zahustíme moukou rozkvedlanou s trochou vody. Přidáme petrželku, polévkové koření, pepř a na zjemnění polévky vlijeme trochu mléka. Můžeme dochutit citronem nebo octem (opatrně). Podáváme s čerstvým pečivem.