• Sleva

Hřebíček celý 25g

47,00 Kč
39,00 Kč Sleva 8,00 Kč
S DPH

Koření vhodné do svařeného vína, jablkového kompotu, ovocných koláčů a jablečných jídel

Počet

 

Překrásně vonící aromatické koření

 

Použití v kuchyni:

Koření Hřebíček se používá v kuchyni zejména do polévek, omáček a kečupů, do svařeného vína, jablečných jídel, ke konzervování potravin a také do nakládané zeleniny, k dušenému i vařenému masu, do sekaného masa, perníčků nebo ovocných koláčů, sušenek a svátečních moučníků.

 

Náš tip:

Hřebíček napíchaný v oloupané cibuli výborně dochutí masové vývary.

 

---------------------------------------------------------------------------------

 

Recept: Hovězí pochoutka po italsku

 

Použité suroviny:

50 dkg hovězího masa, 1 cibule, 2 papriky, 3 rajčata, 2 stroužky česneku, lžíce rozinek, kostka masoxu, 2 lžičky sladké papriky, 4 kuličky nového koření, 3 rozdrcené hřebíčky, pepř a sůl, citrónová šťáva, olej

 

Postup:

Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme maso nakrájené na kostky a za stálého míchání opékáme ze všech stran, až vypustí šťávu.  Podlijeme troškou vody, vložíme masox a dusíme. Přidáme na kolečka nakrájená oloupaná rajčata a na nudličky nakrájenou papriku, prolisovaný česnek, hřebíček, nové koření a dusíme, až maso změkne. Nakonec přidáme rozinky, dochutíme pepřem a citrónovou šťávou, popřípadě dosolíme, krátce převaříme. Podáváme s rýží nebo brambory.