• Sleva

Jalovec celý 50g

68,00 Kč
59,00 Kč Sleva 9,00 Kč
S DPH

Využijeme při zpracování zvěřiny, srnčího, kachny, králíka, šunky a vepřového masa

Počet

 

Koření Jalovec tvoří plody, jež se nazývají jalovčinky

 

Použití v kuchyni:

Výborně se hodí při zpracování zvěřiny, srnčího, kachny, králíka, šunky a vepřového masa, můžeme přidat do kysaného zelí a zavařenin, do guláše, dále se užívají k ochucení domácích lihovin, zejména ginu, borovičky a hořkého piva. Jako koření je výborný do paštik.

 

Léčivé účinky:

Jalovec se dále používá proti revmatu a plynatosti. Jalovec obnovuje stárnoucím lidem mladistvou sílu!

 

Náš tip:

Koření Jalovec výborně ochucuje jablka. Drcené koření můžeme přidat k nastrouhaným jablkům, které použijeme  jako nádivku nebo do ovocného koláče.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

 

Recept: Kuřecí stehna po myslivecku

 

Použité suroviny:

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 10 dkg strouhaného sýra, 2 lžíce kečupu, 1 dcl bílého vína, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře barevného, 1 hřebíček, 1 bobkový list, 5 kuliček jalovce, špetka tymiánu, sůl, půl kostky masoxu, olej

 

Postup:

Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme stehna a opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přidáme prolisovaný česnek, nové koření, pepř celý čtyřbarevný, hřebíček, bobkový list, jalovec, tymián, masox a dusíme do měkka, podle potřeby podléváme vřelou vodou. Přidáme kečup, promícháme, vyjmeme stehna a šťávu přecedíme, maso vložíme zpět a prohřejeme. Dochutíme solí. Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s rýží nebo těstovinami.