• Sleva

Kmín celý 100g

45,00 Kč
29,00 Kč Sleva 16,00 Kč
S DPH

Základní koření každé české kuchyně pro vaření brambor a výrobu pečiva

Počet

 

Koření pocházející z Evropy a Asie s palčivou chutí

 

Použití v kuchyni:

Kmín je nepostradatelným kořením při výrobě pečiva, zejména chleba, rohlíků a housek, dále při zpracování zeleniny (hlavně brambor), zelí, hub, při pečení masa. Hodí se do omáček, polévek a pomazánek, doporučujeme do bylinkových omáček a pomazánek z tvarohu.

 

Léčivé účinky:

Kmín také podporuje trávení.

 

 ----------------------------------------------------------------------

 

Recept: Segedinský guláš

 

Použité suroviny:

500 g vepřové plece, 500 g kysaného zelí, 2 cibule, olej, mletá sladká paprika, kmín, sůl, polévkové koření, 2 lžíce hladké mouky, kelímek kysané smetany

 

Postup:

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku. Přidáme maso a za stálého míchání krátce opečeme. Pak přilijeme trochu vody, polévkové koření, kmín a dusíme, až je maso měkké. Nakonec přidáme zelí a opět povaříme do měkka. Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Nakonec vmícháme smetanu a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem (nebo i trochou kečupu). Jako příloha jsou vynikající knedlíky nebo i čerstvý chléb.