• Sleva

Kmín mletý 100g

39,00 Kč
29,00 Kč Sleva 10,00 Kč
S DPH

Oblíbená varianta kmínu se silným a intenzivním aroma

Počet

 

Koření Kmín mletý je oblíbenou variantou kmínu.

 

Použití v kuchyni:

Je intenzívnější než kmín celý, má silnější aroma, lépe a rychleji jídlo provoní, ale na druhou stranu kmín mletý si vůni neuchová tak dlouho jako kmín celý, proto by se měl skladovat v dobře uzavřených kořenkách.

 

 -----------------------------------------------------------------------------

 

Recept: Kuřecí játra v dalamáncích

 

Použité suroviny:

500 g kuřecích jater, 2 střední cibule, čerstvá paprika, 5 lžic kečupu, lžička worcestrové omáčky, mletý pepř, mletý kmín, sůl, olej, 5 dalamánků

 

Postup:

Nejprve si připravíme dalamánky tak, že jim seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky.

 Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme játra a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak přidáme nakrájenou papriku, kečup, worcestrovou omáčku, pepř, mletý kmín a ještě chvíli opékáme. Nakonec osolíme. Hotovou játrou plníme vydlabané dalamánky a přikryjeme odříznutými vršky jako pokličkou. Ještě teplé podáváme, můžeme celé prohřát v troubě. Je to rychlé, levné, chuťově vynikající a navíc neobvyklé pohoštění.