• Sleva

Pepř černý celý 30g

40,00 Kč
29,00 Kč Sleva 11,00 Kč
S DPH

Právem považován za krále koření, které navíc podporuje chuti dalších použitých koření

Počet

 

Koření Pepř černý celý je povžován za krále koření.

 

Použití v kuchyni:

Koření pepře černého má velmi silné aroma a pronikavou chuť. Celá zrnka tohoto koření si svou chuť i vůni zachovávají velmi dlouho, jsou vhodná zejména při pečení masa, do různých marinád a konzervovaných potravin.

 

 

Recept: Hovězí pochoutka se žampiony na smetaně


Použité suroviny:

4 hovězí plátky, 20 dkg žampiónů, 2 cibule, 10 dkg anglické slaniny, kelímek zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, půl kostky masoxu, 4 kuličky nového koření, 8 kuliček pepře černého celého, bobkový list, sůl, kousek másla

 

Postup:

V tlakovém hrnci na rozehřátém oleji osmahneme naklepané a osolené plátky masa společně s nakrájenou slaninou, přidáme drobně nakrájenou cibuli, vše osmahneme. Přidáme trošku vody, masox, nové koření, pepř černý celý a bobkový list a dusíme do změknutí masa. Měkké plátky vyjmeme, vzniklou šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, přilijeme smetanu a povaříme. Mezitím na rozehřátém másle osmahneme žampióny nakrájené na plátky a dusíme je do měkka, pak je přendáme k omáčce společně s masem, vše společně prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.