• Sleva

Kardamon mletý 25g

76,00 Kč
69,00 Kč Sleva 7,00 Kč
S DPH

Indické koření k dochucení moučníků, sladkého pečiva, dortů a pudinků, ale i likérů

Počet

 

Koření Kardamon je původem z indické kuchyně

 

Použití v kuchyni:

Kardamon se přidává do moučníků a sladkého pečiva, do dortů, pudinků, ovocných pokrmů, likérů, kávových nápojů, punčů, kořeněného vína, kari pokrmů. Bez tohoto koření se neobejde indická kuchyně, ale používá se i v Německu, Rusku a Skandinávii.

 

Léčivé účinky:

Kardamom podporuje trávení a osvěžuje dech.

 

 ---------------------------------------------------------------

 

Recept: Rýže na sladko

 

Potřebné suroviny:

15 dkg rýže, 250 ml sladké smetany na šlehání, lžíce kardamonu, 10 dkg cukru, mléko, džem nebo marmeláda na ozdobu

 

Postup:

Rýži vaříme s kardamonem asi 20 minut nejprve ve vodě, pak vodu slijeme a dáme do hrnce s přiměřeným množstvím mléka, uvedeme k varu a pak zmírníme oheň, přikryjeme poklicí a ještě chvíli povaříme, nakonec necháme pod poklicí dojít (rýžová směs má být polotuhá). Do této směsi  vmícháme smetanu s cukrem. Rýžovou směs rozdělíme do misek a každou porci ozdobíme lžičkou marmelády nebo džemu.