• Sleva

Pepř černý mletý 100g

57,01 Kč
45,00 Kč Sleva 12,00 Kč
S DPH

Nejpoužívanější a nejstarší koření, jež dodá pokrmu ten správný říz

Počet

 

Koření Pepř černý mletý je v české kuchyni ze všech druhů pepřových koření nejpoužívanější a nejznámější.

 

Použití v kuchyni:

Toto koření se přidává zejména do pokrmů z masa i zeleniny, luštěnin, obilovin, dochutí pokrmy z vajec, dále různé polévky, omáčky a marinády. Pepř černý je součástí celé řady kořenících směsí, např. garam masaly, kari.

 

 

Recept: Francouzské brambory s kysaným zelím

 

Použité suroviny:

800 g syrových brambor, balíček kysaného zelí, 250 g točeného salámu, 2 cibule, šlehačka, sůl, pepř a kousek másla na vymazání pekáčku

 

Postup:

Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka, také cibuli nakrájíme na kolečka a oloupaný salám na nudličky, ze zelí vymačkáme šťávu. Do máslem vymazaného pekáčku uložíme nejprve těsně vedle sebe kolečka brambor, která mírně osolíme a opepříme, na to uložíme vrstvu zelí, pak vrstvu nakrájeného salámu a nakonec vrstvu cibule. Takto vrstvy opakujeme a končíme vrstvou brambor, které opět osolíme a opepříme. Vše zalijeme šlehačkou a upečeme v předem vyhřáté troubě (asi hodinu). Můžeme podávat s pivem.