• Sleva

Skořice mletá 50g

34,99 Kč
29,00 Kč Sleva 6,00 Kč
S DPH

Výrazně aromatické koření do tiramisu, jablečných závinů a moučníků

Počet

 

Koření Skořice mletá je oblíbenou variantou skořice celé, používá se častěji.

 

Použití v kuchyni:

Toto koření je součástí mnoha kořenících směsí, např. garam masaly, koření pěti vůní. Mletou skořicí se koření zejména různá sladká jídla, rýžové nákypy, nádivky, moučníky. Vynikající je jablečný štrůdl z listového těsta sypaný mletou skořicí, rozinkami a ořechy.

 

Zajímavost:

Mleté koření má mnohem výraznější vůni než skořice kusová, avšak musíme ji přechovávat v dobře uzavřených kořenkách.

 

Recept: Hraběnčin závoj (buchta)

 

Použité suroviny:

Těsto: 45 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukr moučka, 4 žloutky, 4 bílky, 1 máslo (nebo Hera), půl sáčku kypřícího prášku 

Nádivka: strouhaná jablka, rozinky, ořechy, skořice mletá, 15 dkg cukr krupice

 

Postup:

Polohrubou mouku, cukr moučku, 4 žloutky, 1 máslo a půl kypřícího prášku smícháme v těsto, které rozdělíme na dvě půlky. Jednu polovinu těsta dáme do ledničky ztuhnout a druhou polovinu rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Na toto těsto rozložíme nastrouhaná jablka, která ochutíme rozinkami, ořechy a mletou skořicí. Poté ušleháme 4 bílky a sníh smícháme s 15 dkg cukru krupice a tento rozetřeme na jablka. Nakonec vytáhneme z lednice druhou polovinu těsta a na hrubém struhadle nastrouháme rovnoměrně na jablkovou nádivku. Pečeme v troubě asi 30 minut. Získáme vynikající buchtu.