• Sleva

Chilli papričky 50g

46,00 Kč
39,00 Kč Sleva 7,00 Kč
S DPH

Nejdéle používané koření všech světových kuchyní k dochucení pikantních pokrmů

Počet

 

Chilli papričky, bez které se neobejde mexická kuchyně

 

Použití v kuchyni:

Chilli papričky jsou jedním z nejdéle používaných koření i v ostatních světových kuchyních k dochucení pikantních jídel. Doporučujeme je k dušenému masu, drůbeži a rybám, do rajské omáčky, guláše, do fazolí i čočky. Čím déle se chilli papričky vaří, tím větší je jejich ostrost. Při správném uskladnění mají velmi dlouhou trvanlivost.

 

Náš tip:

Jestliže nejprve chilli papričky nasucho opečeme na pánvi, zvýrazníme tím podstatně jejich chuť.

 

-------------------------------------------------------------------

 

Recept: Mleté řízky v ostré omáčce

 

Použité suroviny:

400 g mletého masa, 1 rohlík, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, česnek, sůl, mletý pepř

Omáčka: 2 cibule, 1 kapie, 1 feferonka nebo chilli paprička, olej, 5 lžic kečupu, mletý pepř, sůl, sterilovaná okurka

 

Postup:

Nakrájený rohlík namočíme do vody, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a rozmělníme, dáme do mísy a přidáme maso, vejce, rozmačkaný česnek, sůl, mouku, pepř a promícháme. Tvoříme malé tenké řízečky, které opečeme po obou stranách na oleji, podlijeme je troškou vody a krátce podusíme pod pokličkou. 

Omáčku připravíme tak, že nakrájíme na drobno cibuli, kapii i feferonku nebo chilli papričku a společně podusíme na oleji. Pak vmícháme kečup, pepř, sůl, na drobno nakrájenou okurku a ještě krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo hranolkami.