Fazole Adzuki
Fazole s nasládlou jemnou ořechovou chutí
Charakteristika: Fazole adzuki jsou populární v asijské a japonské kuchyni. Fazole jsou zásobárnou vitamínů a minerálů, jsou bohaté na bílkoviny, obsahují draslík, vápník, fosfor, jód, železo a hořčík, kyselinu listovou i provitamín A.
Zařazení: Luštěnina
Země původu: Peru
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 st. C.
Použití v kuchyni: Použijeme do polévek, nádivek, salátů. Fazole jsou nadýmavé, proto nejsou vhodné pro lidi se zažívacími problémy.
Návod na přípravu: Přebrané a propláchnuté fazole předem namočíme na 10 až 12 hodin, poté vodu slijeme a uvaříme v čerstvé vodě se saturejkou, kmínem, abychom minimalizovali plynnatost, vaříme 30 až 60 minut. Osolíme až po uvaření.
Produkt může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sezamu a lepku.