

Fazole mungo jsou důležitou součástí zdravé kuchyně
Použití v kuchyni: Fazole mungo můžeme jíst buď vařené nebo naklíčené. Naklíčené obsahují hodně enzymů, vitamínů a minerálů. Takto je můžeme použít, kde nás to napadne, například do salátů, dipů, smoothie, omáček. Jako vařené jsou fazole mungo velmi vydatné, přidáváme je do polévek, kaší, do dezertů nebo gulášů.
Návod na přípravu: Semena nasypeme do skleněné nádoby a do 1/3 je zalijeme vodou, po půl hodině vodu slijeme a necháme nádobu s fazolkami stát na přímém slunci. Stejným způsobem propláchneme klíčící semena 2 až 3x denně. Po 3 až 4 dnech nám semena naklíčí.
Náš tip: Výbornou a zdravou svačinkou jsou naklíčené fazole mungo smíchané s bílým jogurtem, navrch dochucené lžičkou domácí marmelády.
Produkt může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sezamu a lepku.