Sója

12,00 Kč
S DPH
Vyberte hmotnost
Počet

 

Sója obsahuje velké množství živin

Použití v kuchyni: Sóju využijeme na přípravu luštěninových jídel, kaší, polévek, jako přílohy k jídlu. Sóju považujeme za náhražku masa, mléka a vajec.

Návod na přípravu: Sóju namočíme na 6 až 12 hodin, poté propláchneme a vaříme po dobu asi 1 - 1,5 hodin, až je sója měkká. 

Léčivé účinky: Sója snižuje cholesterol, obsahuje velké množství živin, kvalitní bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, vápník, železo, vitamíny skupiny B, vlákninu, proto působí příznivě na nervovou soustavu, stav pokožky,  posiluje srdce a cévy, doporučuje se při revmatických onemocněních, dně, osteoporóze, kazivosti zubů a pálení žáhy.