Fazole červená ledvinka
Fazole červená ledvinka po uvaření získává jemně nasládlou chuť. Je výborná pro přípravu mexického pokrmu Chilli con carne.
Charakteristika: Fazole červená ledvinka po uvaření získává jemně nasládlou chuť a pevnou konzistenci. Je výborná pro přípravu tradičního mexického pokrmu Chilli con carne. Fazole má tvar ledvinky, červenou až hnědou barvu.
Zařazení: Luštěnina
Země původu: Ukrajina
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 st. C.
Použití v kuchyni: Použijeme do zeleninových salátů,, na přípravu polévky nebo klasického mexického pokrmu chilli con carne.
Návod na přípravu: Přebrané a propláchnuté fazole předem namočíme na 10 až 12 hodin, poté vodu slijeme a uvaříme v jiné vodě do měkka. Délka vaření je proměnlivá, cca 1 hodinu, závisí na stáří semen. Během vaření sbíráme pěnu a solíme až po uvaření.
Produkt může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sezamu a lepku.