• Sleva

Svíčková 100g

76,00 Kč
65,00 Kč Sleva 11,00 Kč
S DPH

Směs divokého koření pro přípravu svíčkové pečeně, králíka i zvěřiny

Počet

 

Směs divokého koření pro přípravu svíčkové pečeně, králíka i zvěřiny

 

Použití v kuchyni:

Svíčková je kořenící směsí, bez které se neobejde příprava pečených mas typu domácí svíčkové, je vynikající pro přípravu českého pokrmu svíčková na smetaně. Tato směs koření se dále hodí na úpravu hovězí pečeně, králíka i zvěřinu.

 

Složení:

cibule, mrkev, celer kořen, petržel kořen, cukr, glutaman sodný - zvýrazňovač chuti

 

 

Recept: Svíčková s mletými řízky

 

Použité suroviny:

400 g mletého masa, 30 g slaniny, rohlík, strouhanka, 1 vejce, sůl, mletý pepř, koření svíčková, hladká mouka, olej, 1 cibule, kousek mrkve, celeru a petržele, masox, 2 bobkové listy, celý černý pepř, nové koření, hořčice, citronová šťáva, cukr, 250 ml smetany

 

Postup:

Rohlík nakrájíme, namočíme do vody, přebytečnou vodu vymačkáme a rohlíky rozmělníme. K tomu do mísy přidáme mleté maso, polovinu nakrájené slaniny, vejce, sůl, mletý pepř a zahustíme strouhankou.Vše dobře promícháme a tvoříme tenké malé řízečky, které opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme je a na oleji rozškvaříme zbylou nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a také ji osmahneme, přisypeme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a petržel, za stálého míchání krátce osmahneme. Zalijeme trochou vody, přidáme masox a přivedeme k varu. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, dusíme asi 1/4 hodiny. Do omáčky přilijeme smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou a koření svíčková a za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem a citronovou šťávou. Vložíme do ní  řízky a ještě krátce podusíme. Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.