• Sleva

Mexické koření 100g

67,00 Kč
55,00 Kč Sleva 12,00 Kč
S DPH

Ostře palčivá kořenící směs z mexické kuchyně k dochucení pikantních jídel

Počet

 

Mexické koření je ostře palčivá kořenící směs pocházející z mexické kuchyně

 

Použití v kuchyni:

Toto koření výborně dochutí různá pikantní jídla, ať už masitá, luštěninová nebo rýžová či zeleninová. Koření je vhodné do fazolových jídel, plněných paprik, mletých mas, do gulášů apod., dodává jim vůni mexické kuchyně.

 

Složení:

paprika, chilli, cibule, nové koření, kmín, pepř černý, sůl, glutaman sodný - zvýrazňovač chuti

 

 ---------------------------------------------------------------

 

Recept: Mexický guláš

 

Použité suroviny:

500 g hovězího masa (nejlépe předního), 2 větší cibule, olej nebo sádlo, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička mexického koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, majoránka, sůl, 2 stroužky česneku, masox, 2 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce kečupu, malá plechovka sterilovaného hrášku

 

Postup:

V papiňáku na rozpáleném oleji nebo sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání ze všech stran osmahneme, vsypeme hladkou mouku a necháme trochu opražit. Přidáme sladkou mletou papriku, mexické koření, sůl, kmín a utřený česnek, trochu osmahneme a podlijeme trochou vody. Přidáme majoránku, kečup a masox a zalijeme potřebným množstvím vody, papiňák uzavřeme a vaříme asi 40 minut. Nakonec dochutíme, přidáme sterilovaný hrášek a prohřejeme. Na talíři zdobíme strouhaným sýrem. Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.