• Sleva

Hungária 100g

69,00 Kč
59,00 Kč Sleva 10,00 Kč
S DPH

Kořenící směs, jejíž složení pochází z maďarské kuchyně

Počet

 

Koření Hungária je kořenící směsí, jejíž složení pochází opravdu z Maďarska

 

Použití v kuchyni:

Výborně se hodí na okořenění mletých mas, klobás, steaků, naloženého masa, různých masových specialit a při rožnění.

 

Složení:

hořčice bílá celá, paprikové floky červené, paprika, kmín, koriandr, pepř, petrželová nať, chilli, saturejka, sůl, zvýrazňovač chuti

 

------------------------------------------------------------------

 

Recept: Maďarský perkelt

 

Použité suroviny:

500g hovězího masa (nejlépe předního), 2 cibule, olej, párek, 2 čerstvé papriky, 3 rajčata, 4 lžíce kečupu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžička koření hungária, sůl, pepř, půl lžičky drceného kmínu, půl kostky masoxu nebo lžíce polévkového koření, 2 lžíce hladké mouky

 

Postup:

Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, do toho vmícháme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání přisypeme sladkou mletou papriku, koření hungária, špetku soli, drcený kmín a pepř a zaprášíme moukou. Směs krátce podusíme ve vzniklé šťávě a přimícháme na nudličky nakrájené papriky, na kostky nakrájená rajčata a na kolečka nakrájený párek. Vlijeme 1 dcl vody s rozdrceným masoxem nebo polévkovým kořením, kečup a vaříme do měkka nejlépe v papiňáku. Vhodnou přílohou jsou hranolky, brambory, čerstvé pečivo.