• Sleva

Maďarský guláš 100g

59,00 Kč
45,00 Kč Sleva 14,00 Kč
S DPH

Kořenící přípravek k dochucení všech druhů gulášů, nejen maďarského

Počet

 

Koření Maďarský guláš je kořenící přípravek, který výborně dochutí všechny druhy gulášů

 

Použití v kuchyni:

Dochutí každý guláš, nejen ten maďarský, dále pak dušená masa, omáčky i paprikové polévky jako je frankfurtská, dršťková, fazolová nebo obyčejná bramboračka.

 

Složení:

paprika, chilli mleté, kmín, glutaman sodný - zvýrazňovač chuti, česnek, paprika pálivá, koriandr mletý, oregáno, sůl (max. 50%)

 

--------------------------------------------------------------------

 

Recept: Maďarský guláš

 

Použité suroviny:

500g hovězí kližky, 2 velké cibule, olej nebo sádlo, 2 lžíce rajského protlaku, 1 brambor, lžíce sladké mleté papriky, 2 lžíce koření maďarský guláš, lžíce gulášového koření, sůl, pepř, kmín, špetka majoránky, 2 stroužky česneku, 2 zelené papriky, masox nebo lžíce polévkového koření, lžíce hladké mouky

 

Postup:

Maso nakrájíme na kostky. Na sádle nebo oleji zpěníme drobně nakrájené cibule, vmícháme sladkou mletou papriku, necháme ji zpěnit a přisypeme nakrájené maso, které za stálého míchání opečeme ze všech stran. Necháme chvíli podusit a přidáváme na malé kostičky nakrájený brambor a na nudličky nakrájenou papriku, rajský protlak, koření maďarský guláš, gulášové koření, špetku kmínu a majoránky, masox nebo polévkové koření, vše chvíli podusíme ve vzniklé šťávě. Pak přilijeme vodu podle potřeby a necháme vařit do změknutí masa. Nakonec guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým pečivem.