Lněná mouka - tmavý len
Lněná mouka bezlepková
Charakteristika: Lněná mouka bezlepková vzniká pomletím tmavého lnu.
Zařazení: Semena olejnatá
Složení: Lněná mouka - len zlatý, jemná sypká konzistence
Země původu: Česká republika
Skladování: Skladujte na temném a suchém místě
Použití v kuchyni: Lněnou mouku využijeme všude tam, kde se mouka hodí. Pečeme z ní dezerty, zahušťujeme omáčky a polévky, mžeme z ní dělat palačinky a kaše. Lněnou mouku ocení sportovci, neboť obsahuje velké množství bílkovin. Nesmíme také zapomenout na chléb z lněné mouky, mouku stačí jednoduše přidat do těsta místo klasické pšeničné mouky.
Produkt může obsahovat stopy alergenu: arašídů, skořápkových plodů, sóji, sezamu, hořčice a celeru.